Forumindex Allmänt Forum - feedback Bra början, lite feedback

Bra början, lite feedback

Här kan du ställa frågor om hur man använder detta forum samt ge oss återkoppling! Välkommen!

Inlägg 13 okt 2014, 21:35

Inlägg: 29

En av de populäraste funktionerna i aktiva forum är Citera, se 1) i illustrationen. Och lägg gärna märke till hur tydligt det är att skapa Ny Tråd, eller Besvara, se 2) i illustrationen. Knappar och annat styrs inte bara av skin/temat utan också av inställningar, det behöver givetsvis inte se ut som i exemplet, men tydlighet är alltid bra.

Se nu till att hålla detta forum fritt från egen kod och speciallösningar - något som garanterat skapar nya problem längre fram - så finns det förhoppning att detta kan bli bra till slut.

Bild
- - -

Har en blogg om min -64:a, div info och rätt mkt fina bilder.
http://www.wilhelmfrank.se/volvoWP/
Här finns en FLYGFILM på samma bil
http://vimeo.com/108009160

Inlägg 13 okt 2014, 21:44

Inlägg: 29

En annan sanitetsgrej är att sätta på Edit-knappen. Om man vill kan man ha den tidsbegränsad, tex under 10 minuter. Funktionen är bra om man stavat fel eller vill förtydliga något man missade när man skrev (inte minst bra i bilproblems-sammanhang), eller i tex i ett Sticky-inlägg (/klistrad tråd), om man vill lägga till saker.

Jag tycker inte du ska bekymra dig för - som du skrev någon annanstans - att forumet inte är responsivt. Det finns lösningar som Tapatalk och även browser funktioner känner numer igen forummiljöer. För egen del föredrar jag att se siter som dom är även på små iPhone-skärmar. Men det är en smaksak.
- - -

Har en blogg om min -64:a, div info och rätt mkt fina bilder.
http://www.wilhelmfrank.se/volvoWP/
Här finns en FLYGFILM på samma bil
http://vimeo.com/108009160

Inlägg 13 okt 2014, 22:23
selstam Användarvisningsbild
Forumadmin

Inlägg: 6
Hej och tack för responsen! Det finns fler olika mallar för phpbb-forum. Den du visar på bilden är Prosilver tror jag men det förvalda utseende tycker jag dock stämmer lite bättre med klubbens grafiska profil, men smaken .....

Hela forumet är faktiskt responsivt och passar för såväl läsplatta som smartphones. Vid mitt tidigare försök var forumet helintegrerat med hemsidans tema, nu ligger det obundet fast fortfarande integrerat (Hmmm, någon logik i detta??) Lite smått blir det på en smartphone men ändå klart läsbart

Det var knapparna i imageset för den svenska versionen som saknades. Har för tillfället lagt in de engelska men skall fixa detta så fort jag kan. Nu fungerar både edit och citat i alla fall....

Inlägg 14 okt 2014, 19:40

Inlägg: 29

Hej jo det finns många teman, har satt upp ett par phpBB-forum själv och vet tex vikten av att kolla språkstödet. Men nu har du hittat knappar så det är bra.

Bra också - nu när du ändrat ditt första svar - att du stängt av Ändra tema för där såg det ut som du hade pillat en del då Prosilver fick nedanstående utseende i både Chrome och Safari.

Men nu ser grunden ut vara på plats, bra igen. Jag skulle rekommendera att klubben spenderade en mkt liten peng jämfört med andra utgifter på att ge dig avlastning. Det torde gå att ragga upp någon kunnig entusiast ex.vis på http://phpbb.se/ . Där kan du förresten få svar på en del frågor om du är aktiv själv, för ingen tycker det är kul att hjälpa någon som ställer frågor och sedan dröjer en månad+ med att komma tillbaka. Ett större och mer aktivt forum är http://www.phpbb.com och där finns ännu mer hjälp att få (på engelska). Men en varningens ord är att där handlar mycket om mod:ar och kodändringar vilket jag starkt avråder från. Se till att hålla det så standardnära det bara går för att undvika onödiga problem.

När du letar spamlösning - för sånt kommer komma - se till att välja någon av de största mest väletablerade lösningarna. Det finns många aktuella trådar som behandlar det.

Bild
- - -

Har en blogg om min -64:a, div info och rätt mkt fina bilder.
http://www.wilhelmfrank.se/volvoWP/
Här finns en FLYGFILM på samma bil
http://vimeo.com/108009160

Inlägg 14 okt 2014, 22:34
selstam Användarvisningsbild
Forumadmin

Inlägg: 6
Tack P-A för din feedback! Det verkar ju nu som att forumet fungerar som det är tänkt - har checkat på diverse olika datorer, läsplattor och telefoner. Några mod-experiment lär det inte bli och när det gäller spamkontroll så finns det rätt bra skydd inlagt i wordpress för detta. Det är ju härifrån forumet styrs delvis. (Man registrerar sig inte i forumet utan på hemsidan)

Att Prosilvermallen strulade beror troligen på en felaktig installation initialt, jag valde därför att inte använda den alls utan förlita mig på att nuvarande mall kommer att fungera.

Jag beklagar att jag inte återkopplat till dig och andra snabbare men det har varit en rätt jobbig höst. Nu när det har lugnat ner sig lite kan jag börja lägga mer tid på det kommande numret av medlemstidningen.

Din filmlänk är intressant. Kul att se filmen och det skulle vara ännu trevligare om jag kunde länka in den i någon artikel på hemsidan. Har du lust får du gärna skriva några rader och berätta mer om din bil...

Inlägg 16 okt 2014, 20:21

Inlägg: 29

Jag skriver gärna en rad om filmen. Långt/kort? En idé är att unge Hr. Strömblad för in den, det vore en utmärkt övning och avlastar dig på samma gång.

Nu hoppas vi att folk börjar hitta hit så ämnena populeras. Ett tips på den linjen är att utnyttja medlemslistan (ca 500 pers vad jag kan se) och maila ut en blänkare att gärna skriva något då det i sig föder trafik. Och kunnande finns, det vet vi. En sådan mass-mailfunktion finns inbyggd i phpBB och bör så klart utnyttjas sparsamt - men här är ett gyllene tillfälle att bryta mot regeln då nyhetsvärdet är stort och syftet gott.
- - -

Har en blogg om min -64:a, div info och rätt mkt fina bilder.
http://www.wilhelmfrank.se/volvoWP/
Här finns en FLYGFILM på samma bil
http://vimeo.com/108009160

Inlägg 16 okt 2014, 23:00
selstam Användarvisningsbild
Forumadmin

Inlägg: 6
Du får gärna göra en längre text - filmen är värd det! Jag har redan skickat ut ett Nyhetsbrev med anledning av att forumet sjösattes - totalt 507 personer tror jag. I dag- efter 4 dagar hade över 200 ännu inte öppnat detta mail! Tror inte att alla är lika aktiva som du och jag :D


Återgå till Forum - feedback

cron