Forumindex Bilens kategorier Karosseri Svårt att stänga dörrarna (och bagageluckan)?

Svårt att stänga dörrarna (och bagageluckan)?

skärmar, kromdetaljer, plåt, dörrar, luckor, lås, backspeglar, märken...


Inlägg: 439
Ort: Göteborg
2016 köpte jag nya dörrlister till min P1800 1963 hos VP-Autoparts (art.nr 682296 https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/gum ... 61-72.html). Direkt upptäckte jag att man fick trycka väldigt hårt på dörrhandtagens öppningsknapp när man skulle öppna dörrarna. Det verkade som om dörrlisten var för tjock och/eller för styv.
Jag var rädd att dörröppningsmekanismen så småningom skulle gå sönder så jag lät dörrarna "sticka ut" 2-3 mm utanför karossen för att det skulle gå lättare att öppna. Ända sedan dess har jag irriterat mig på att dörrarna inte linjerar med karossen.

Nu har jag köpt nya lister hos VP-Autoparts (art.nr 558980 https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/gum ... -filt.html) och med dessa lister går det att justera in dörrarna så att dom linjerar med karossen och man behöver inte trycka speciellt hårt på öppningsknapparna för att öppna dörrarna.

Samma problem hade jag med bagageluckan och detta löstes också genom att köpa en mjukare list. Se https://www.volvop1800club.se/forum/vie ... fe51#p2347

Återgå till Karosseri

cron